SamenfactcheckenWerkt: nieuwbouwplannen voormalige Wijkhuis

Viveste wil 45 sociale huur appartementen bouwen op het terrein van het voormalige Wijkhuis aan de Steenstraat. Dinsdag werd dit in de raad besproken. Naar aanleiding van zorgen van omwonenden werd door de SP het voorstel gedaan om opnieuw naar de tekentafel te gaan. Het bestemmingsplan, is eerder door de Raad vastgesteld. Daarin staat hoeveel woningen er mogen komen en hoe hoog er gebouwd mag worden. Terug naar de tekentafel betekent een duur en langdurig traject, terwijl intussen deze 45 woningen heel erg hard nodig zijn.

Omwonenden voelen zich niet gehoord in het participatietraject rondom dit plan. De wethouder begrijpt dit en gaat opnieuw het gesprek aan. Omdat het participatietraject nog steeds gaande is, is er ook nog ruimte om mee te praten over het uiterlijk en de inrichting van de omgeving rond het gebouw.

De toezegging van de wethouder om opnieuw in gesprek te gaan met omwonenden zorgt ervoor dat VVD, GL en PCG niet hebben ingestemd met het voorstel van de SP. Het SP-voorstel werd gesteund door CDA, BB en Duurzaam Wijk.

Ander nieuws van SamenWerkt.

SamenkeuzesmakenWerkt.

SamenkeuzesmakenWerkt.

Op 17 april organiseren we drie activiteiten waar leden van SamenWerkt. jullie graag ontmoeten en...

SamenkeuzesmakenWerkt.

SamenkeuzesmakenWerkt.

De vrije financiële ruimte is beperkt voor de fractie. Waar leggen we de keuzes voor onze gemeente...

SamenWerkt. Social Media
Share This