Vervolgstappen na vertrek Wil Kosterman

Ondanks de vervelende situatie hebben we binnen SamenWerkt. bestuur en fractie en de college vormende partijen die op onze uitnodiging zijn ingegaan een goed gesprek gehad. Van SamenWerkt. wordt als grootste partij natuurlijk verwacht dat we bestuurlijke verantwoordelijkheid blijven dragen en een wethouder gaan zoeken. De afgelopen week is het vertrouwen dat wij hadden in het samenwerken met de college vormende en niet college vormende partijen binnen de raad echter fors geschaad en we zullen op zoek moeten naar een manier om weer nieuw vertrouwen in die samenwerking te kunnen laten ontstaan.

Komende 14 dagen nemen we daarom de tijd om met fractie, bestuur en leden te delen wat er heeft plaatsgevonden en na te denken over een aanpak om weer bestuurlijke verantwoordelijkheid te kunnen gaan dragen. Aspecten die daarbij aan de orde zullen komen zijn;

  • Een onafhankelijk onderzoek naar de wijze waarop de motie van wantrouwen en het uiteindelijke ontslag tot stand zijn gekomen inclusief de vraag of dit wel zo had mogen plaatsvinden. Dat lijkt ons nodig om lessen te kunnen trekken en ervoor te zorgen dat dit niet weer zo kan gebeuren in de gemeente Wijk bij Duurstede.
  • Wat is ervoor nodig om het vertrouwen dat geschaad is weer om te kunnen buigen naar groei van vertrouwen?
  • Op welke wijze en onder welke condities denken we weer bestuurlijke verantwoordelijkheid te kunnen nemen met leveren van een wethouder?

Dit gaat leiden tot een voorstel aan de gemeenteraad waarover we met de raad in gesprek zullen gaan.

Bestuur en Fractie SamenWerkt.

Ander nieuws van SamenWerkt.

SamenkeuzesmakenWerkt.

SamenkeuzesmakenWerkt.

Op 17 april organiseren we drie activiteiten waar leden van SamenWerkt. jullie graag ontmoeten en...

SamenkeuzesmakenWerkt.

SamenkeuzesmakenWerkt.

De vrije financiële ruimte is beperkt voor de fractie. Waar leggen we de keuzes voor onze gemeente...

SamenWerkt. Social Media
Share This