Geen duidingsdebat, maar gesprek o.l.v. onafhankelijk voorzitter…

In tegenstelling tot berichten in de pers en op sociale media vindt er a.s dinsdagavond 6 juni tijdens de raadsvergadering geen debat plaats over het vertrek van onze wethouder Wil Kosterman. In de verklaring van SamenWerkt, die onze fractievoorzitter Marc Gnodde op 23 mei in de raad deed, was er een oproep aan de raad voor een openbaar debat. 

In het fractievoorzittersoverleg donderdag 1 juni bleek er echter geen meerderheid te zijn voor een dergelijk “duidingsdebat”. Hoewel we begrijpen dat de leden en inwoners erg nieuwsgierig zijn naar de beweegredenen van de fracties die een motie van wantrouwen indienden, bleken er dus te weinig voorstanders voor zo’n openlijke discussie. Een motie met een dergelijke strekking indienen zou niet tot een ander resultaat leiden. Wel zijn de volgende afspraken gemaakt:

  • Dinsdag 6 juni zullen bij het agendapunt rechten van raadsleden alle fractievoorzitters hun zienswijze op de gebeurtenissen rondom het vertrek van Wil geven.
  • Een meerderheid onder de fractievoorzitters is het eens onder onafhankelijk voorzitterschap met alle fracties het gesprek te voeren over het herwinnen van het vertrouwen gericht op de toekomst. 

Ondanks de teleurstelling over de gang van zaken zijn we benieuwd naar de verklaringen van de fracties en hopen we toch op een constructieve avond omdat er snel naar een oplossing gezocht dient te worden voor deze politieke crisis.

Ander nieuws van SamenWerkt.

SamenkeuzesmakenWerkt.

SamenkeuzesmakenWerkt.

Op 17 april organiseren we drie activiteiten waar leden van SamenWerkt. jullie graag ontmoeten en...

SamenkeuzesmakenWerkt.

SamenkeuzesmakenWerkt.

De vrije financiële ruimte is beperkt voor de fractie. Waar leggen we de keuzes voor onze gemeente...

SamenWerkt. Social Media
Share This