SamenkeuzesmakenWerkt.

Ruim een maand werkten we toe naar jouw inbreng op het op orde houden van de gemeentelijke financiën. Naast de online peilingen, planden we voor woensdag 17 april 2024 een reeks activiteiten om met jou in gesprek te gaan.

We zijn op de weekmarkt gestart, hadden door de aangekondigde en inderdaad stevige bui een rustige markt, maar hebben genoeg mensen gesproken en hopelijk spraken we daar ook jou. Jij hebt ons verteld waardoor Wijk bij Duurstede zo fijn is om te wonen en waar we bij het moeten bezuinigen zo lang mogelijk vanaf moeten blijven. ‘s Middags was er tijdens de wandeling in het Kasteelpark veel regen aangekondigd, maar daar hebben we nauwelijks last van gehad. We hadden het genoegen dat tijdens deze wandeling goed in detail kan worden ingezoomd op de vraagstukken die er liggen, als het gaat om gemeentelijke taken. Ook merkten we dat je tijdens het wandelen tot mooie inzichten komt. ‘s Avonds heeft Marc (fractievoorzitter van SamenWerkt. de aanwezigen in de foyer van Calypso geïnformeerd over de omvang van de gemeentelijke begroting, de indeling in programma’s, kregen we zicht op de relatieve omvang van ieder programma en ook van het deel van het begrote bedrag waar je als gemeenteraad eigenlijk wat over te zeggen hebt. Deze informatie krijg je ook als je op https://peilingen.samenwerktwijkbijduurstede.nl/ de peiling invult. Op die manier krijgen we duidelijk hoe de inwoners over de mogelijkheden om te bezuinigen denken en ook over hoe de verschillende manieren om extra inkomsten te krijgen. Als je het nog niet deed, nodigen we je van harte uit alsnog de peilingen in te vullen… De peilingen zijn bedoeld om een inzicht te krijgen in wat belangrijk is. We kunnen daar helaas niet in detail inzoomen op voorzieningen, maar zien dat als een eerste aanknopingspunt naar de lastige taak om samen keuzes te maken.

Graag laten we jullie in onze bijdragen/gesprekken over de bezuinigen in de gemeenteraad zien waar jullie voor staan.

Ander nieuws van SamenWerkt.

De Wijkse windrichting

De Wijkse windrichting

Voor het zomerreces moet de gemeenteraad aangeven of ze zelf wil gaan over de vergunningverlening...

SamenWerkt. Social Media
Share This