De hoofdlijnen van ons programma

SamenWerkt. is een nieuwe lokale beweging. Een samenwerkingsverband van drie partijen: PvdA, GroenLinks en Open. Open is een splinternieuwe partij van onafhankelijke inwoners, die zich niet per se willen verbinden aan een landelijke partij, maar die zich wel verbonden voelen met het eerlijke, sociale en duurzame gedachtegoed van SamenWerkt.

Een brede beweging dus, van inwoners uit alle drie de kernen van de gemeente Wijk bij Duurstede. Jong, middelbaar en ouder. Een beweging van nieuwkomers met frisse blik, maar ook een beweging van ervaren bestuurders, met de broodnodige kennis en vlieguren. Gesteund door een groot aantal enthousiaste mee-, om- en tegendenkers.

De partijen achter SamenWerkt. kiezen voor bewust voor samenwerking. Niet tegenover, maar naast elkaar staan. In gesprek komen, ook met mensen die anders denken of anders leven dan anderen. Met respect voor elkaar.

Met deze samenwerking willen we versplintering voorkomen en tegenstellingen verkleinen.  Om samen met inwoners en gemeenteraad mooie dingen voor elkaar te krijgen.

Juist in deze tijd, waarin we allen veel geleden maar ook veel geleerd hebben. Door een pandemie die ons allen raakt, meer dan ooit verdeeldheid zaaide en verhoudingen op scherp zette. Maar ons ook deed inzien hoe krachtig onze samenleving kan zijn, hoe groot de bereidheid is om voor elkaar iets te doen en ons allen leerde te relativeren.

Wij willen tegendruk geven aan de verdeeldheid. Door te laten zien hoe het anders en beter kan. Door altijd in contact te blijven. Want SamenWerkt.

Klik hieronder om naar de hoofdlijnen van dit programma-onderdeel te gaan.

SamenWerken aan een open bestuur

SamenWerken aan een duurzame wereld

SamenWerken aan zorg en gezondheid

SamenWerken aan een duurzaam en veilig thuis

SamenWerken aan een gemeente die bruist

SamenWerken aan werk en inkomen

Share This