SamenWerkt.

Omdat Samen beter Werkt.

Dit is SamenWerkt.

SamenWerkt. is een samenwerkingsverband van de politieke verenigingen Open Wijk bij Duurstede, GroenLinks Wijk bij Duurstede en Partij van de Arbeid Wijk bij Duurstede. We hebben de krachten van onze drie verenigingen gebundeld, omdat wij geloven dat SamenWerkt.

We namen als SamenWerkt. deel aan de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022-2026, met als belangrijk doel op een moderne manier politiek te bedrijven. Veel belangrijke nog, om samen te doen wat goed is voor onze gemeente. Inmiddels mogen wij dat met 5 leden in de gemeenteraad, samen met de andere fracties in de raad verwezenlijken. 

SamenWerkt. is ontstaan vanuit het idee dat samenwerking meer oplevert voor Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede. Wat ons betreft gaat de samenwerking ook verder dan SamenWerkt alleen. We willen weg bij de oude coalitie-oppositie politiek. SamenWerkt. wil bruggen slaan, waar mogelijk de samenwerking zoeken en het politieke proces 100% open maken. Voorspelbaar voor de kiezer wat we doen, hoe we onze keuzes maken. Alle belangrijke spelers bij keuzes betrekken, of ze nu voor, tegen of neutraal zijn. We gaan moeilijke onderwerpen niet uit de weg. We gaan het gesprek aan en zoeken samen naar de beste oplossing.

SamenWerkt.

“In het najaar van 2020 zijn we met een enthousiaste groep politiek geïnteresseerden bijeen gekomen. Geen van ons was gebonden aan een politieke partij. Wij wilden graag frisse, eerlijke en open politiek.”, aldus voorzitter Jan-Willem van de Boogert. “Al snel raakten we in gesprek met een aantal mensen van GroenLinks en PvdA die ook werkten aan een samenwerking, die op dat moment ook druk waren een politieke samenwerking op touw te zetten. We besloten dat we in een bredere samenwerking meer mogelijk kunnen maken voor Wijk bij Duurstede, dus SamenWerkt.

& SamenWerkt.

“Na de vorige verkiezingen zagen wij hoe het Wijkse politieke landschap versplinterde, stemmen van de PvdA gingen verloren omdat zij geen zetel haalde en links verloor daardoor in de verkiezingen.” zegt René van Vianen, voorzitter van GroenLinks. “Al snel zijn we in samenwerking gaan verkennen hoe SamenWerkt. door samen politieke avonden te organiseren. Daarna kwam de samenwerking verder op gang en kwamen ook de politiek geïnteresseerden van Open in beeld. We hebben nu de kans om samen te werken aan Wijk bij Duurstede, met een sterke partij die luistert naar wat er om haar heen gebeurt”.

& SamenWerkt.

“Wij zijn trots op SamenWerkt.” zegt Mieke Wijnker van de PvdA Wijk bij Duurstede. “Samen met Open en GroenLinks bouwen we aan een politieke toekomst die verbindt en niet steeds op de verschillen ingaat. We willen luisteren naar de samenleving, andere partijen in de politiek en wie ook maar een bijdrage aan de samenleving wil leveren, of hij voor of tegen is”. “Met deze samenwerking markeren we de eerste stappen om dat te doen.” SamenWerkt. luidt wat ons betreft een nieuw tijdperk in van politiek. 

Share This