Bomen over Wijkse bomen

SamenWerkt. organiseert op 23 oktober 2024 van 19.30 – 22.15 uur een avond over het Wijkse bomenbeleid in het Calypso Theater. Aanleiding is het bomenbeleidsplan dat nu wordt herzien. Het plan gaat over de uitdaging om onze gemeente bomenrijker te maken terwijl de ruimte en het budget voor nieuwe bomen steeds krapper wordt. Geen gemakkelijke opgave dus, maar o zo belangrijk. Zo zorgen bomen voor koelte tijdens warme dagen en vergroten ze de biodiversiteit. Daarom willen wij juist nu meer aandacht voor de boom. Wil je meer weten over het belang van bomen? Kom dan vooral naar deze avond! Ook gaan we op zoek naar creatieve oplossingen voor een bomenrijke gemeente.

De avond start met Daan Bleichrodt, initiatiefnemer van de Nederlandse Tiny Forest. Hij zal laten zien hoe ook kleine stedelijke ruimtes kunnen veranderen in bossen. Daarna zal landschapsontwerper Femke Brouwer ons inspireren met ideeën waarbij bomen echt tot bloei zijn en dat ook blijven. En Lisette Geelen zal vertellen hoe het herdenkingsbos bij Driebergen zo’n mooie en voor veel mensen belangrijke plek is geworden.

Na de pauze ligt de focus op de Wijkse situatie. Eric Spies, ambtenaar van de gemeente, zal starten met het huidige bomenbeleid en welke kansen dat biedt. Daarna zal Henny Olthof van de Vereniging Natuur en Milieu meer vertellen over hun visie en rol binnen het gemeentelijke bomenbeleid. Tot slot is er nog ruimte voor een korte discussie. Of misschien heeft u zelf ook ideeën? Mocht u aan het eind van de avond nog vragen hebben dan treft u de sprekers in de foyer.

Kom vooral! Deelname is gratis. Eventuele consumpties zijn wel voor eigen rekening. Aanmelden via info@samenwerktwbd.nl

Ander nieuws van SamenWerkt.

Raadspraat

Raadspraat

Leefbaarheid De titel, "leefbaarheid" geeft aan in hoeverre de leefomgeving aansluit bij onze...

De Wijkse windrichting

De Wijkse windrichting

Voor het zomerreces moet de gemeenteraad aangeven of ze zelf wil gaan over de vergunningverlening...

SamenWerkt. Social Media
Share This