#4 – Dixie Scholt-Hylkema

In 2017 zijn wij in Wijk komen wonen. Al snel raakte ik als bestuurslid betrokken bij de Voedselbank Kromme Rijn en zag de enorme betrokkenheid van alle vrijwilligers die zich daarvoor inzetten. Toen ik in de zomer van 2020 gebeld werd met de vraag of ik me in wilde zetten voor deze mooie gemeente en mee wilde werken aan de oprichting van een nieuwe, lokale, onafhankelijke, progressieve politieke partij -Open- heb ik niet lang hoeven na denken. Ja, ik wilde en wil me inzetten voor deze mooie gemeente en haar bijzondere inwoners. Het is nu mijn tijd en plek om te investeren in onze stad en verantwoordelijkheid te nemen in de lokale politiek. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan deze prachtige gemeente, die ik in korte tijd enorm ben gaan liefhebben en waarderen.

 

Wijk bij Duurstede en haar omgeving is niet alleen fraai en cultuur-historisch interessant, dat is duidelijk zichtbaar. Dat hier een hartverwarmende gemeenschapszin heerst zie je minder snel. En ondanks de verschillen die er natuurlijk ook zijn, maakt dit nog elke dag echt indruk op mij. Ik geloof dat zolang mensen met elkaar praten en de wil hebben om er met elkaar uit te komen, ze samen iets moois kunnen bereiken; of beter gezegd, ze kunnen voortbouwen op wat alle inwoners voor ons hebben opgebouwd en proberen het nog net iets mooier te maken.

 

Mocht ik gekozen worden als raadslid, dan zie ik het als een meer dan eervolle taak, vooral het gesprek met elkaar over ‘de dingen die ertoe doen’ te voeren. U zult mij dan vaak zien in de wijken, de dorpskernen en bij allerlei organisaties, bedrijven en instanties. In dialoog en met compassie gezamenlijk betekenis geven aan onze gemeenschap en leefomgeving, en dit te verankeren in beleid. Dat is mijn doel voor onze gemeente.

 

 

 

 

 

 

Share This