#6 Nikki Dijkstra

Met veel plezier geef ik vrienden een Wijkse tour. Langs de molen en door het kasteelpark. Dan vertel ik ze bijvoorbeeld over de concerten in Calypso, in de kroegen of buiten zoals bij Mazijkpop. De gemeente heeft veel moois te bieden. Ik woon hier al mijn hele leven.

Waar ik in het bijzonder van geniet, is het mooie uitzicht over de Lek. Water heeft een belangrijke rol in mijn leven. Als ecoloog bij een waterschap probeer ik de waterkwaliteit op veel plekken te verbeteren. Ik merk hoeveel belangen er spelen rond een plas, en welke politieke keuzes worden gemaakt.

Soortgelijke afwegingen worden ook op onze gemeentegrond gemaakt. We willen namelijk veel: bouwen, duurzame energie, en ook voldoende natuur. Dat leidt tot complexe vraagstukken. Want hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat er in nieuwe wijken genoeg groen is? En hoe leggen we zonneparken aan en verhogen we tegelijk de kwaliteit van natuur? 

Mijn ervaring met complexe afwegingen zet ik graag in om die puzzel in onze mooie gemeente zo slim mogelijk te leggen. Met goede feitelijke onderbouwing voor de keuzes die wij allemaal verstandig vinden. En dat doen we natuurlijk ook samen, want alleen SamenWerkt.

Share This