#8 Willem Brock

Voor mij is Cothen, waar ik 10 jaar geleden kwam wonen, natuurlijk het mooiste plekje van onze gemeente. Dus kwam ik een aantal jaren geleden met mijn  buren in verzet, toen het zittende college in mijn ogen de Dorpsstraat wilde verbreden ten koste van de boomgaard, en daarbij te weinig rekening hield met de wensen van de mensen hier. Het ging hier om veiligheid voor fietsers, behoud van (groene) cultuurwaarden en een mooie, prettige leefomgeving. We hebben met elkaar in Cothen toen een mooie oplossing gevonden, waar ik nog altijd trots op ben. Dit zijn de dingen waardoor, en waarvoor ik in de politiek ben gegaan. Samen maak je het verschil, en de kwaliteit van de leefomgeving is daar voor mij altijd nummer één.

Wat dat betreft kan het nog altijd veel beter. Zo wordt er op veel plekken in onze gemeente, ook in Cothen, nog te hard gereden. Laten we daar met elkaar samen aan werken!

Tenslotte: ik merk aan de gesprekken in het dorp, dat veel Cothenaren het gemeentebestuur en Wijk bij Duurstede toch nog altijd als ‘ver weg’ zien. Ik wil hier in mijn werk voor de raad een verbindende rol spelen, ook de kleine kernen horen erbij!

Share This