Ledenvergadering SamenWerkt. stelt verkiezingslijst vast

Op de digitale Algemene Ledenvergadering van SamenWerkt. op 16 december jl. hebben de leden van de drie deelnemende partijen, Open, GroenLinks en PvdA het programma en de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. De vergadering bleek tamelijk eensgezind over het grote aantal amendementen dat tevoren was ingediend. De meeste amendementen waren nuttige aanvullingen en konden al rekenen op een positief advies van de programmacommissie en het werkbestuur. SamenWerkt. kiest overduidelijk voor een sociaal,  groen en open beleid. Zij staat voor een open gemeente met een transparant bestuur, waarbij burgers zoveel mogelijk worden betrokken en gaat met de volgende 6 speerpunten doelgericht de toekomst in:

  • Open en transparant bestuur: een open dialoog met inwoners over alle, maar zeker ook controversiële onderwerpen. Onder andere door het opzetten van een digitaal prikbord, maar ook door kinderen een stem te geven.
  • Sociaal: zorg voor de kwetsbaren, ondersteuning van mantelzorg en ook de jeugdzorg te garanderen als investering in de toekomst van kinderen.
  • Groen en duurzaam: bewaken van groen en biodiversiteit en het doorzetten van de transitie naar duurzame energie met alle oplossingen en momenteel beschikbare technologie.
  • Wonen en bereikbaarheid: levensloopbestendige en duurzame woningbouw met een vervoersplan met voorrang voor fietsers en voetgangers.
  • Cultuur: toegankelijk cultureel en sportief aanbod en behoud van Theater Calypso.
  • Economie: circulaire economie en ontwikkeling van verantwoorde bedrijvigheid.

SamenWerkt. is verheugd om te kunnen melden dat wij met een lijst van 31 kandidaten aan de verkiezingen meedoen. Het betreft een mooie mix van “vrouwen en mannen”, “jong en oud”, “ervaring en nieuwkomers” en met een diversiteit qua achtergrond, opleiding, afkomst en woongebied binnen onze gemeente.

De eerste 10 kandidaten van de lijst zijn:

  1. Wil Kosterman (Lijsttrekker gekozen op 22 september)
  2. Marc Gnodde
  3. Daphne van der Mark
  4. Dixie Scholt-Hylkema
  5. Rob Willems
  6. Nikki Dijkstra
  7. Bas Bonte
  8. Willem Brock
  9. Marjo den Daas-Budding
  10. Lodewijk Bergsma

Ander nieuws van SamenWerkt.

Raadspraat

Raadspraat

Meer dan 2000 inwoners hebben de belangrijke vragenlijst over schone energie ingevuld!SamenWerkt...

SamenkeuzesmakenWerkt.

SamenkeuzesmakenWerkt.

Op 17 april organiseren we drie activiteiten waar leden van SamenWerkt. jullie graag ontmoeten en...

SamenWerkt. Social Media
Share This